Capetown Cycletour 2018

 
Tredje gången gillt eller aldrig mer? Typ....
 
Jag satsade allt denna gången, skulle stanna i Sydafrika en månad, hinna med träningsläger, lopp, semester med familjen och volontärarbete. 
 
Det gick inte som jag hade tänkt mig....
 
Sydafrika har ju en stor plats i mitt hjärta, se tidigare blogginlägg här: Sydafrika 2015, Sydafrika 2017
 
Ett trettiotal stycken från Team Tenson åkte via Istanbul till Kapstaden i början på mars, prisvärt och funkar bra med Turkish Airlines!
 
 
Vi började med lite träningsläger, där vi utgick från Stellenbosch, vi bodde på ett guesthouse, mycket fint och härliga cykelväger i omgivningen. Nära till ett wine-estate, promenadavstånd, kombo cykling, vinprovning, god mat, trevliga vänner är bara bäst! 
 
Bilder från vårt Guesthouse i Stellenbosch:
 
 
 
 
 
 Hartenberg Wine Estate ligger i närheten, på promenadavstånd, där blev vi guidade och fick god mat!
 
 
 
 
En dag cyklade vi från Stellenbosch till Hermanus och sov över där. Dagen efter bar det iväg tidigt "hemåt" Stellenbosch igen, så tyvärr hann vi inte uppleva Hermanus denna gången men det är en fin liten stad med bra restauranger, promenadmöjligheter längs med kusten, shopping i stad och marknad på "torget".
 
 
 
När det började närma sig raceday flyttade vi till Kapstaden och bodde nu ett par nätter på hotell Bantry Bay, funkade väldigt bra, cykelavstånd till starten på loppet och mässan där vi hämtade ut startbevis och grejs, trevlig och serviceminded personal, funkade bra med all packning och cyklar.
 
 
 
 
 
Tredje gången gillt!!! Jag fick alltså köra hela loppet den här gången och allt gick bra! Världens vackraste lopp måste detta vara! Lagom distans och roliga höjdmeter! Det finns bara en sak att säga: CYKLA DETTA LOPP!!
 
 
 
När det gäller mitt volontärarbete som tandläkare, så fick det skjutas på framtiden av olika anledningar, jag och familjen besökte dock kåkstaden Fisantekraal och en tillfällig klinik där, så jag har rekat inför framtiden!
 
 
 
Genom Gothia Cup har vi kommit i kontakt med the Rainbow Team, som också är ett behjärtansvärt välgörenhetsprojekt. Det är en svensk kvinna som startat projektet, hon lever i Kapstaden med sin familj och driver företaget Propelafrica. Mina killar fick tillfälle att träna tillsammans med the Rainbow Team och vi var också och kollade på match som de spelade i Kapstaden.
 
 
Lite cykling fick jag till även när familjen kom till SA, mest ensam men genom ett matchbesök med the Rainbow Team kom jag i kontakt med en svensk journalist/författare/äventyrare (om honom kan du läsa här) som bor i Kapstaden och som också visade sig vara cyklist!! :) alltid trevligt med sällskap och fika med diskussioner!!
 
 
 
 
 
 
Klassiska utflytksmål med familjen:
 
 
 
Vi bodde på La Roche Guesthouse i Milnerton, med utsikt över Taffelberget:
Det var ett trevligt ställe som drevs av ett gift par. De var jättegulliga och tillmötesgående och inte minst deras två hundar, var helt underbara! Vi trivdes bra här! Cykelmässigt skulle jag nog dock föredra att bo på andra sidan Kapstaden, alltså mot Camps Bay till och cykla längs kusten där. Det gick inte riktigt att ta sig till Kapstaden med cykel från detta hållet. Det gick fint att cykla norrut mot Bloubergstrand dock, mycket fint längs kusten även åt detta hållet!!
 
Alla rutter kan du se här, på min Strava.
 
 
Ett axplock av restauranger som vi besökte denna gången, att rekommendera:
 
www.dineatoverture.co.za
www.lamouette-restaurant.co.za
www.lapetiteferme.co.za
 
Stort tack till Tommy Rutgersson som planerat och bokat allt inför vår resa!
Tack till Johan Lövqvist för att Team Tenson finns!
 
1 Rebecca Adnell:

skriven

Ser helt fantastiskt ut!

Svar: Tack Rebecca! Det är helt underbart i Kapstaden, jag rekommenderar varmt att åka dit!!
bikeyogamama

Kommentera här: