Träningsläger i Åhus- september 2017

 
Träningsläger i Åhus! Kan det bli bättre en solig sensommarhelg?
 
Jag är delvis uppvuxen i Åhus och när det uppdagade sig att Johan, i mitt Ride of Hope Europe, Göteborgs-teamet hade sommarstuga i exakt samma område som jag vuxit upp i, startade planerna för att organisera någon slags cykling.
 
Vi bestämde oss för att ansvara för varsin rutt på lördagen respektive söndagen, satte ihop ett dokument "inför träningshelgen i Åhus" med info för hela gruppen.
 
Efterforskning gjordes med hjälp av mina gamla kompisar som bor kvar i Kristianstad/Åhus området om lämpliga vägar för cykling för att i så stor utsträckning som möjligt undvika stora trafikerade vägar.
 
Jag blev även satt i kontakt med Åhus Cykelklubb som var väldigt positiva till att hjälpa till med eventuell rutt och jag blev även inbjuden att cykla tillsammans med dem under sommaren, mycket trevligt!!
 
Tyvärr hann jag inte åka ner till Skåne varken för att cykla med klubben eller reka "min" rutt som blev Åhus-Wanås t o r. Däremot så försökte jag göra en rutt så gott det gick med gpsies.com. Det visade sig ändå bli mycket korrigeringar, vi fick stanna och kolla kartan och ta cykelvägar så gott det gick, ibland var skyltningen sisådär så vi fick stanna rätt så mycket folk lokalt och fråga. Jag finns på STRAVA under Pamie Hedelin och där kan man se exakt rutt vi cyklade. Tyvärr glömde jag sätta på Cyclemetern från början, men vi cyklade ut från Åhus, via Rinkaby, Viby, Hammarslund och här var det svårt att hitta cykelvägen, vi fick fråga oss fram. I Hammar fick jag på mätaren så därifrån kan man följa vår rutt på kartan i STRAVA. Rutten var väldigt fin genom böljande landskap. Allra vackrast var det i Östra Göinge, speciellt precis på väg från Wanås, så kallat bakvägen bort från slottet, mot Åhus!! Fick fick tips om vägen av självaste grevinnan på Wanås, vi tackar för den gästvänligheten!! Vi stod som lite virriga cyklister, tittade på våra mobiler och kartor, pekade och gestikulerade, hon erbjöd sig att hjälpa! Hemvägen gick via Önnestad, Skepparslöv, Vä och Norra Åsum tillbaka till Åhus.
 
Johan däremot provcyklade "sin" rutt Åhus-Kivik t o r, under sommaren. Och där var det inga problem att hitta, jo, förutom på väg mot Café Annorlunda där vägen var avstängd och höll på att byggas, där virrade vi runt ett tag och fick också fråga oss fram.
 
Utanför Café Annorlunda, det var lite kylslaget denna dagen, speciellt efter att ha suttit i det varma cafét en stund.
 
 
Trevliga skåningar överallt, som vi kunde fråga om vägen! Eller som här: hjälpa oss ta en bild när vi virrat oss ända bort till Österrike.
 
siktade på Kivik, hamnade i Österrike....
 
 
Vårt lilla Skåneäventyr började med att tre av oss åkte ner redan på torsdagen för att förbereda lite, vi öppnade upp stugan, handlade mat mm. På fredagen hade vi tänkt reka lite av min rutt men regnet vräkte ner. Vi gjorde Kristianstad istället och fikade tillsammans med Sofia, en trevlig Kristianstadstös :) och då blev det såklart att vi genast började spåna på nya cykelidéer, för framtiden!!
 
På fredagskvällen kom resten av gänget ner och det blev en härlig grillkväll tillsammans.
 
Lördagen drog vi mot Kivik, rutten finns också på STRAVA, vi cyklade dit via Vittskövle, Degeberga, Brösarp (hyfsat backigt denna vägen!) och på hemvägen cyklade vi via Maglehem, Olseröd och Yngsjö. Mycket vackra omgivningar!
 
Äppelmarknaden
 
Totalt denna dag blev det ca 10 mil och 700 hm. Väl tillbaka i Åhus tog vi lite god värmande dryck på Åhus Strand och sedan blev det faktiskt året sista dopp i havet!! Härligt!
 
Åhus Strand
 
 
På kvällen åt vi på restaurang Handelsbaren i Åhus. Man brukar kunna ta en liten pittoresk båt/minifärja över till restaurangen från Åhus hamn men tyvärr var denna trasig nu, vi fick cykla över till Äspetsidan.
 
Efter en god natts sömn var det då dags för Wanås. Vi packade ryggsäckar med något varmt överdrag och bra skor eftersom en liten tur i slottsparken var planerad för att titta på alla konstverk/installationer.
 
 
 
När vi kom fram till Wanås var det dags för lunch på Wanås Restaurang! Underbart i solen! 
 
 
 
Efter det tog vi en promenad i parken! Och eh... lekte lite grand...
 
 
 
 
Väl hemma i Åhus igen blev det Otto glass på torget! Mums! 
 
 
 
Totalt denna dag blev det också ca 10 mil, inga höjdmeter att nämna ;)
 
Sedan blev det packa, städa och bege sig norrut igen, med nya fina cykelminnen i bagaget.
En långweekend i Kristianstadstrakten kan rekommenderas i cykelns tecken, och vi hoppas detta blir ett årligt återkommande event :)