Coaching

Vad tänker du när du ser den här bilden??
 
Jag tänker ren, skär CYKELGLÄDJE!!!
 
Och DET ville jag förmedla till dessa tjejer vid min första riktiga coachning av tjejer som ville komma vidare och/eller komma igång med sin cykling.
 
Hur gick detta till?
 
Ja, att jag är en "cykelnörd" går inte att undgå om man följer mig på Facebook... fast jag tror också att det framgår ganska tydligt att jag också gillar att njuta och inte minst kombinera det jag gillar mest: resa, cykla, upptäcka, umgås, äta och dricka gott.
 
Jag blev kontaktad av två vänner, oberoende av varandra om "hjälp" med cyklingen. Tjejerna hade lite olika förutsättningar men jag insåg snabbt att de kommer att gilla varandra. Så vi bestämde att ses på en lunch först för att stämma av och så att jag kunde riktigt luska ut vad de hade för ambitioner.
 
Lunchen slutade i succé och ytterligare en tjej kom till i gänget, så mycket skratt redan på lunchen!! 
 
Smida medans järnet är varmt, följande söndag bestämde vi oss för att ge oss ut, strålande dag, längs med Lygnern. Tjejerna var pålästa, ivriga och vetgiriga, lucky me, det var bara att GE, GE, GE!! <3
 
 
 
Upplägget blev:
-fart efter kamrat
-rulla igång lätt
-kontroll av sittposition
-små tips och tricks om hur man ska tänka och fokusera kraften från hela kroppen ut i pedalerna
-personlig feedback
-lite klungkörning och tecken
-många små pauser för att stämma av
-längre paus halvvägs
-fika efteråt
 
Efter cyklingen: lycklig tjej som drömt om en sån här bild lääänge <3
 
Erfarenheter:
-det blev bara oro i klungan en gång, och det var när vi mötte Kungsbacka Cykelklubbs vältränade herrar i deras raceteam vid ett par tillfällen. -vilka snygga vader?!, -jaha, NU förstår vi varför du cyklar Pamie!!, -får vi hänga med? fart efter kamrat, haha? Jag som låg sist i klungan för att ha koll på tjejerna, höll på att ramla av cykeln av skratt, ni skulle sett och hört girlsen!! Tjoho vilken energi!! ;) Skämt å sido, det var mycket skratt och kämparglöd hela vägen, inte bara när det kom ögongodis.
-vi testade lite fartökningar och där insåg vi i eftersnacket att det fanns ett stort intresse av att ha hastighetsmätare på cykeln! Så nästa gång kan vi leka lite mer med sånt! Yay!
-många frågor och funderingar, så nu har vi en chatt där tjejerna har möjlighet att fråga högt och lågt
-för min egen del insåg jag att jag faktiskt KAN ganska mycket om cykling nu, men kan också inse att jag har mycket kvar att lära, och att cykla kan alla men det tar faktiskt lång tid att bli en bra cyklist! Med detta vill jag säga:
1. TÅLAMOD
2. Leta upp cyklister som ger dig glädje och fin energi, så du kan utvecklas vidare!
3. Gå med i en cykelklubb när du känner dig redo, där finns det olika grupper och du hittar alltid någon som passar DIG! <3
 
UT i vårvädret nu och KÖR så det ryker!!

Kommentera här: