Snabb rabarberkaka

- sätt ugnen på 200°
- smörj en stor plåt
- smält 250 g smör i en kastrull
- vispa 6 ägg och 6 dl socker i en stor bunke
- rör i det svalnade smälta smöret
- rör i 7 dl vetemjöl och ca 1 tsk vaniljpulver
- häll blandningen på plåten, använd slickepotten att sprida ut smeten på plåten
- fördela rabarber, som är delade i små bitar, jämnt över smeten (eller bär, gärna något lite surt för smeten är ganska söt)
- in i ugnen på låg fals, rabarbern kommer att sjunka ner i smeten efter en stund
- sätt timer på 20 min och kolla kakan, ugnar är så olika, kakan ska vara gyllenbrun
- servera som den är eller med vaniljsås
Spontankakan fick mycket beröm av både barn och vuxna här hemma idag!
Lycka till!

Dagens spontana bloggplats :)
skriven
Åh så gott det ser ut :) och vilka fina utemöbler!