Cykling i Kalamata, Grekland.

 
 
 
Vilket äventyr!! I mitten på april var hela Team Göteborg Ride of Hope Europe på träningsläger i Kalamata, Grekland. Inte bara vi utan deltagare från Ride of Hope ifrån hela Sverige och ett gäng journalister/bloggare. Totalt var vi 30 cyklister. Det var väldigt trevligt också att få träffa Rideofhopare från resten av Sverige eftersom vi kommer att dela äventyret  i sommar och ses på vägarna och hotellen i Europa.
Vädret var perfekt, lite varmare än svensk sommar och efter att ha haft några kyliga första trevande utecyklingar i Sverige var det helt enkelt underbart att komma till Grekland, kasta ben- och armvärmare och känna sig fri!!! ;)
 
Intitivativtagare till resan var lagets träningsansvarig som driver ett reseföretag och här hade man verkligen ansträngt sig och fixat riktigt bra boende, mat och cyklingsrundor också tillsammans med rutt-ansvarig i vårt lag.
Här kan du läsa mer om Ride of Hope Europe Team Göteborg :)
 
I Grekland startades varje dag med yoga för cyklister och morgonmöte om dagens förutsättningar. 
På agendan stod att "cykla ihop laget" träna klungkörning, tecken i cykling mm
 
 
 
Luncherna åt vi på förbokade lokala restauranger med inhemska läckerheter, det grekiska köket är ju fantastiskt!!
 
 
 
När vi kom tillbaka till hotellet efter dagens cykling, samlades vi en stund för lite snacks och återställardryck och sedan fanns lite tid för egna aktiviteter som bad, shopping, förbereda morgondagen och fixa cykel.
 
Vi bodde på Horizon blu i Kalamata, ett fantastiskt fint hotell där alla frukostar och kvällsmat intogs. Vänligt bemötande och fin service till oss cyklister hela vägen!! Hotellet har pool och ligger precis vid havet.
 
Här är våra cykelturer:
 
Kalamata-Stoupa tor, ca 8 mil, 1500 höjdmeter
Kalamata-Langadapasset tor, ca 8 mil, 2300 höjdmeter
Kalamata-Ancient Messina tor, ca 8 mil, 753 höjdmeter
Kalamata-Koróni tor, ca 11 mil
Kalamata-Soulinari tor, ca 9 mil, 636 höjdmeter
 
Lite drygt 40 mil denna vecka, ett perfekt upplägg för att få ihop teamet, utmärkt i tid att ha träningsläger i april! Det märktes skillnad träningsmässigt på de teammedlemmar som var med på träningslägret och de som tyvärr inte hade möjlighet att följa med, det är svårt att få ihop såhär pass intensiv cykelträning hemma. Även socialt mycket viktigt inför sommarens stora utmaning att man känner varandra i laget både när det gäller cykelstil och temperament ;)
 
Jag kan verkligen rekommendera Kalamata för landsvägscykling, underbar natur, sköna berg att kämpa sig upp för, fina asfalterade vägar, härliga stränder, sköna bad, god mat, vänliga, hänsynsfulla och omtänksamma bilister och människor!
 

Kommentera här: