Proseccocycling

Proseccocycling:
 
I Prosecco-distriktet Valdobbiadene finns detta härliga lopp bland vinrankorna! Fantastiska vyer och naturligtvis fruktansvärt backigt. 10 mil 1700 höjdmeter. Här fanns också en "mur" att bestiga (se gärna mitt blogg-inlägg om att cykla Huy-muren :))
Tyvärr krockade min uppladdning med utbildning i Köpenhamn dagarna innan men med god hjälp av Team Tenson-medlem löste det sig med att plocka ut startbevis, goodybag, packa cykel mm. Tack för det!!
 
Med 3 timmars sömn tog jag mig an detta lopp och vi startade i ösregn :( temperatur runt 19° så helt ok ändå. Regnet avtog och molnen lättade längs med loppet. Blöta vägar (OCH orutin OCH otillräcklig träning) gjorde dock att jag längs med klättringen uppför "mur Poggio" med som mest 18% lutning (klarade faktiskt det avsnittet) för första gången fick spinn på bakdäcket och ramlade av cykeln. Med darriga ben och något lite blodvite gick jag resten av denna hemska backe och fick Prosecco-skåla på toppen! OCH: där stoppades tidtagningen så att man kunde njuta riktigt av scampi och Prosecco!!
 
Så har jag då också kommit till insikten att jag har någon slags fobi för branta backar och att klicka ur skorna tillräckligt snabbt... Något jag måste öva MYCKET på! Vill inte få panik och sabba andning, puls och allt möjligt bara för att det kommer en backe?!
 
Man fick väldigt mycket för pengarna i detta lopp! Massa Prosecco, luncher, goodybag med Prosecco och mat och otroligt vacker miljö runt Valdobbiadene. 
 
Vi bodde på en vingård i Follo med cykelavstånd till starten i Valdobbiadene, perfekt!
 
Att unna sig några dagar på plats före och efter loppet är inte så dumt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: