TYST HJÄRNAN!! Du ska också vila nu!

 
Idag provade jag ett nytt yoga-ställe. Lockades av bilder på nätet av fantastiska lokaler med höjd, frihetskänsla, härlig atmosfär och rogivande utsikt. 
Många gånger har jag varit på hot yoga på mitt stam-yoga-hak där instruktören drömmande säger efter avslutat pass: "tänk om vi hade haft ett hav utanför nu att bara springa ut och doppa oss i"....
På detta nya stället är det nästan verklighet.
 
Hur som helst, det som hände idag och som är så otroligt fascinernade med yogan, när man avslutar passet med savasana, vila, avslappning, är att viktiga fina tankar/tillstånd kommer till dig.
 
Jag brukar se fram emot detta och tänka: undrar vad som händer idag i savasana.
Tydligast blir det för mig i hot yogan. Beroende på musik till savasana hamnar jag plötsligt i sinnet på det som nog säkert är att betrakta som mitt "happy place" utan att jag bestämt det själv. Det är min hjärna som bestämmer.
Mer om det nån annan gång.
 
Det som hände idag var att denna tanke kom till mig:
Min hjärna är ett universum. Mitt universum. Det är så otroligt stort och oupptäckt att jag gärna vill spendera mer tid där. Med mig själv. För det är DÅ de bra fina tankarna och idéerna kommer.
 
Samtidigt brottas jag där och då på mattan med mig själv att egentligen är det nu hjärnan ska vara TYST!
TYST HJÄRNAN! Du ska också vila nu!
 
Och det är så jag också inser hur otroligt SVÅRT det är, för vi matas av intryck heeeela tiden. Det är svårt att bara stänga av. Och jag inser också, IGEN, hur viktigt det är att hjärnan bara få ha tyst.
 
Men: just nu i livet är det så, att det är NU inspirationen kommer. Det är NU de bra idéerna kommer och det är NU klarheterna kommer.
Jag låter det hända.
Troligtvis/förhoppningsvis har min hjärna vilat under yoga-passet...
 
Och när det gäller min favorit i livet: cykling+yoga, så klarar jag mig inte utan yoga efter cykling längre. Knäna får sitt, ryggen, nacken får sitt i yogan och tar man sig tid för en savasana efter cyklingen blir effekten potentierad: endorfinfrisläppet plus vilan gör UNDER för dig.
 
puss o kram o ha en bra helg, ni som läser.
PS. skriv GÄRNA kommentar när ni läst! det är så roligt att få höra vad just DU tycker och tänker!