Yoga och snacks

Matbilder är svåra att få bra tycker jag, det ser ibland inte så gott ut som det faktiskt är i verkligheten men dessa snacks är så underbara, en blandning av sött och salt som går supersnabbt att göra i ugn:
 
 
 
 
Ingredienser: 
ca 10-15 dadlar, finns kärnfria, ekologiska i påse på ICA
parmaskinka, en ask, ca 8 skivor
Kung Markattas ekologiska opastöriserade kalamataoliver
salladsblad av olika sort
 
Gör såhär:
dela skinkbitarna på längden och rulla skinkan runt dadlarna och lägg dem sedan på en smörpappersbeklädd plåt. Ringla över lite rapsolja. Vill du har lite sting till det salta och söta dra några varv med svartpepparkvarnen över dadlarna. In i ugnen ca 7-10 min på 200°
Lägg upp lite salladsblad på fat, oliver och dadlar och servera. Gott med en kall öl till.
 
Och så lite yogatänk:
 
Malin Berghagen skriver i sin bok Yoga-ett livsval, när hon går igenom de 8 olika grenarna i yogan, (se tidigare inlägg) att man ska möta människor där de är och låta dem göra sin egna upptäckter. Det är ganska svårt tycker jag, för när jag gjort en upptäckt själv vill jag så gärna dela med mig. Det är bara välmening. Men.... så mycket härligare egentligen när man backar lite och sedan får frågor istället och ser ljuset gå upp för medmänniskan, när de inspireras.....  Det här gäller ju även i barnuppfostran tänker jag. Hur lätt är det inte att bara säga till barnen hur de ska göra när man istället bara borde lotsa och finnas i bakgrunden och med glädje se på när de gör sina egna upptäcker.
 
Och vet du vad yogans mål är? Jo: total frid och villkorslös kärlek. Låter det inte underbart? Låter det inte som det är det livet går ut på?
 
Våga!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: