Chokladpuddingen du inte kan motstå! Vad säger barnen?

Min blogg heter ju bikeyogamama och min tanke är att jag ska dela med mig av just det: cykling, yoga och mammalivet. Mammalivet innefattar livet i allmänhet, recept, vardag, resor osv
 
Scrolla ner en bit nu om du vill komma direkt till receptet :)
 
Mat och barn är ju alltid en sån där fråga... de gillar inte riktigt samma grejer och helst vill man att det ska vara näringsrikt och gott.

I och med min cyklings- och yoga"resa" så har jag de senaste åren börjat titta mer på varierad kost. Min mamma, får jag säga, har alltid legat före sin tid! Hon började prata alternativ kost redan för minst 10 år sedan och har läst och testat mycket och inspirerat mig! Man kan säga att vi växt tillsammans när det gäller mat, för eftersom min mamma inte var någon bullbakande mamma som alltid stod vid spisen och lagade massa egen mat, så minns jag att hon var väldigt orolig för hur det skulle gå för mig när jag lämnade boet och enligt henne, inte kunde laga nån mat alls.... 
Jag minns att jag sa: hur svårt kan det va? det är väl bara att följa recepten?!
 
Så jag och min mamma har tipsat varandra genom åren, delat recept och texter om nutrition och kosthållning. En gång i tiden läste jag även näringslära på universitetet som ett steg i min utbildning men det har hänt mycket sedan dess när det gäller näringsrekommendationer och dylikt.
Det var först när jag gifte mig som jag började laga mat, maken var betydligt mer strukturerad och kostmedveten än jag, han tränade också mycket.
Hur som helst...maten har varit en kul resa med massa experimenterande genom åren...ibland till familjens fasa...ha ha

Just nu har jag fallit för chia-frön. Det är sååå enkelt att tillreda! Barnen älskar faktiskt denna pudding! Jag trodde de skulle reagera på chia-fröna men smaken är så god att de inte ens kommenterat! Istället ropar de JAAA!!! när jag säger att det blir chiapudding till frukost!! Och blir det något över rusar de till kylen efter skolan och mumsar puddingen som mellanmål.
 
 
Jag har märkt att det är skillnad på fröna från olika tillverkare så jag kommer att infoga det i mitt recept på FAVORITCHIAPUDDING, som vi gör ofta hemma just nu. Det här receptet är bara riktlinjer, prova dig själv fram och experimentera med olika bär, frukter och "chrunch"-toppingar:

BIKEYOGAMAMA:s FAVORITCHIAPUDDING (choklad)

recept:
till 1 frukost/mellis för två barn och en vuxen eller tre personer helt enkelt (fördela i skålar på morgonen och gör vackert med bär och valfri topping ex müsli, jag lovar att barnen gillar det!)

tidsåtgång:
2 min + 2 min!!!

ingredienser:
chiafrön, mjölk, agavesirap, vaniljpulver, banan, cacaopulver, müsli

Med fördel kan du förbereda på kvällen, det är det som gör denna favorit så enkel att göra på morgonen sedan om du vill ha puddingen till frukost, annars funkar det att göra steg1 och låta det stå i kylen ett par timmar:


Steg 1:
3 dl mjölk (vilken mjölk som helst funkar! laktosfri, vanlig, mandel, rismjölk, prova dig fram!)
ca 41/2 msk chiafrön
ca 11/2 tsk agavesirap
ca 1 tsk vaniljpulver (obs, ej vaniljsocker!) man kan utesluta vaniljpulvret om man vill

Häll alla dessa ingredienser i en bunke, jag brukar mixa med stavmixer. Ställ i kylen över natten.
Jag har märkt att beroende på frön så kan man med fördel röra om i bunken efter någon halvtimme i kylen. Annars stelnar det inte till en pudding riktigt. Testa dig fram. Vissa frön räcker det med att man mixar och bara ställer in i kylen och på morgonen har du en fin pudding att fortsätta arbeta med.

steg 2:

1 stor banan eller 11/2 små
2-3 tsk cacaopulver 

ta fram din pudding ur kylskåpet, tillsätt cacao och bryt ner banan i bunken och mixa med stavmixern tills det är blandat.
Färdigt!

Fördela i tre skålar och toppa med bär och din favoritmüsli!
Mums!
1 Anonym:

skriven

Ser jättegott ut men vart hittar man sirapen? Veronica

Svar: Agavesirap hittar du i välsorterad ICA-butik eller hälsokosten, lycka till Veronica! :)
bikeyogamama

Kommentera här: