TYST HJÄRNAN!! Du ska också vila nu!

 
Idag provade jag ett nytt yoga-ställe. Lockades av bilder på nätet av fantastiska lokaler med höjd, frihetskänsla, härlig atmosfär och rogivande utsikt. 
Många gånger har jag varit på hot yoga på mitt stam-yoga-hak där instruktören drömmande säger efter avslutat pass: "tänk om vi hade haft ett hav utanför nu att bara springa ut och doppa oss i"....
På detta nya stället är det nästan verklighet.
 
Hur som helst, det som hände idag och som är så otroligt fascinernade med yogan, när man avslutar passet med savasana, vila, avslappning, är att viktiga fina tankar/tillstånd kommer till dig.
 
Jag brukar se fram emot detta och tänka: undrar vad som händer idag i savasana.
Tydligast blir det för mig i hot yogan. Beroende på musik till savasana hamnar jag plötsligt i sinnet på det som nog säkert är att betrakta som mitt "happy place" utan att jag bestämt det själv. Det är min hjärna som bestämmer.
Mer om det nån annan gång.
 
Det som hände idag var att denna tanke kom till mig:
Min hjärna är ett universum. Mitt universum. Det är så otroligt stort och oupptäckt att jag gärna vill spendera mer tid där. Med mig själv. För det är DÅ de bra fina tankarna och idéerna kommer.
 
Samtidigt brottas jag där och då på mattan med mig själv att egentligen är det nu hjärnan ska vara TYST!
TYST HJÄRNAN! Du ska också vila nu!
 
Och det är så jag också inser hur otroligt SVÅRT det är, för vi matas av intryck heeeela tiden. Det är svårt att bara stänga av. Och jag inser också, IGEN, hur viktigt det är att hjärnan bara få ha tyst.
 
Men: just nu i livet är det så, att det är NU inspirationen kommer. Det är NU de bra idéerna kommer och det är NU klarheterna kommer.
Jag låter det hända.
Troligtvis/förhoppningsvis har min hjärna vilat under yoga-passet...
 
Och när det gäller min favorit i livet: cykling+yoga, så klarar jag mig inte utan yoga efter cykling längre. Knäna får sitt, ryggen, nacken får sitt i yogan och tar man sig tid för en savasana efter cyklingen blir effekten potentierad: endorfinfrisläppet plus vilan gör UNDER för dig.
 
puss o kram o ha en bra helg, ni som läser.
PS. skriv GÄRNA kommentar när ni läst! det är så roligt att få höra vad just DU tycker och tänker!

Instagram @bikeyogamama

Det rör på sig på mitt Instagram-konto och detta är såååå kul tycker jag! Det är så roligt när man brinner för något väldigt mycket och glädjen lyser igenom och framgången kommer av sig självt. Ja, så långsamt alltså....
 
Jag har snart 500 följare på Insta och då ska jag fira!! Det är inte så mycket...jag vet... men jag är jättenöjd! Det har tagit mig ett år ca, med mitt nya nischade konto, ett år av hårt men superroligt arbete!! Mycket funderande och planerande och hjälp från mina nära och kära med mina knasiga idéer här och var :))) och ett arbete med att "bevaka" och "städa" runtomkring Instagramkontot....
Instagram är ett väldigt trevligt forum, vad jag upplevt so far.
På Instagram får du uppmuntran, tips och inspiration av likasinnade hela världen över, förutsatt att du också ger förstås.
Nu "hänger" jag mest med yogautövare och cyklister och jag känner att dessa kategorier av människor ofta är väldigt trevliga.
 
Det enda negativa är alla "spökföljare" som säljer likes eller andra "tjänster" eller de som helt fräckt bara tar ens bilder och märker dem med sin egen logga. Det senaste har hänt mig två gånger nu sedan mitt konto börjar bli lite populärt och har uppmärksammats i USA till exempel. Men jag har då faktiskt fått hjälpa av andra "Instagrammare" som känt igen mina bilder och uppmärksammat mig. Så känslan som överväger på Insta är ju ändå den positiva.
 
Det här med bilder är svårt. Även om man märker dem snyggt i ena kanten kan detta klippas bort och vips är bilden inte min längre liksom.... samtidigt är det väl smällen man får ta och lära sig längs med vägen.
 
Jag har blivit uppmanad av mer vana Instagramanvändare att direkt blockera och anmäla de som bryter mot Instagram-reglerna, detta med spökföljare är ju ett problem som Instagram hela tiden arbetar med och då är det viktigt att man som användare hjälper till för att bevara detta utmärkta forum för bilder så som det är tänkt.
 
Jag blockerar och anmäler minst en spökföljare om dagen, jag har lärt mig känna igen dem nu....
 
Hur gör ni andra? Söker gärna kontakt med likasinnade på Insta! Följ mig som @bikeyogamama och kommentera gärna.
 
Igår blev jag "repostad" av Bicycling Magazine på deras Instagramkonto och det är världens ledande cykeltidning. Så...det rör på sig...
 
Både här och på Insta kommer jag naturligtvis också lägga ut om min "resa" med Ride of Hope Europe team Göteborg där vi bland annat kommer att åka på spännande träningsläger.
 
Vi cyklar för Barncancerfonden och kommer under ett års tid att samla in pengar till cancerforskningen.
 
Vi syns på vägarna, i yogasalen, i vimlet, på Insta och på FB kära vänner :)
 
 

Proseccocycling

Proseccocycling:
 
I Prosecco-distriktet Valdobbiadene finns detta härliga lopp bland vinrankorna! Fantastiska vyer och naturligtvis fruktansvärt backigt. 10 mil 1700 höjdmeter. Här fanns också en "mur" att bestiga (se gärna mitt blogg-inlägg om att cykla Huy-muren :))
Tyvärr krockade min uppladdning med utbildning i Köpenhamn dagarna innan men med god hjälp av Team Tenson-medlem löste det sig med att plocka ut startbevis, goodybag, packa cykel mm. Tack för det!!
 
Med 3 timmars sömn tog jag mig an detta lopp och vi startade i ösregn :( temperatur runt 19° så helt ok ändå. Regnet avtog och molnen lättade längs med loppet. Blöta vägar (OCH orutin OCH otillräcklig träning) gjorde dock att jag längs med klättringen uppför "mur Poggio" med som mest 18% lutning (klarade faktiskt det avsnittet) för första gången fick spinn på bakdäcket och ramlade av cykeln. Med darriga ben och något lite blodvite gick jag resten av denna hemska backe och fick Prosecco-skåla på toppen! OCH: där stoppades tidtagningen så att man kunde njuta riktigt av scampi och Prosecco!!
 
Så har jag då också kommit till insikten att jag har någon slags fobi för branta backar och att klicka ur skorna tillräckligt snabbt... Något jag måste öva MYCKET på! Vill inte få panik och sabba andning, puls och allt möjligt bara för att det kommer en backe?!
 
Man fick väldigt mycket för pengarna i detta lopp! Massa Prosecco, luncher, goodybag med Prosecco och mat och otroligt vacker miljö runt Valdobbiadene. 
 
Vi bodde på en vingård i Follo med cykelavstånd till starten i Valdobbiadene, perfekt!
 
Att unna sig några dagar på plats före och efter loppet är inte så dumt!