Raw jordnötssmörkakor

Personligen är jag inte så förtjust i just jordnötssmör men frestades av sött, salt och lite crunch. Och det här blev supergott! En av mina kids gillade dem också. Vi har sparat kakorna i en låda i kylskåpet och man kan ta dem som snacks eller mellanmål, perfekt. Detta är inte kakor man äter flera stycken utan det räcker liksom med en, du kommer märka det när du smakar dem. Det är som att äta mörk choklad, man klarar bara en eller två bitar.
 
 
 
Ingredienser:
 
1 kopp (jag tog lite större än en vanlig kaffekopp) kärnfria dadlar
1/2 kopp mandel
1/2 kopp valnötter
1/2 kopp jordnötssmör (crunchy)
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt om jordnötssmöret är osaltat
vill man kan man hacka mörk choklad i lagoma stora bitar och snabbt arbeta in i smeten, supergott!
 
Gör så här:
 
- Lägg nötterna i matberedare och kör dem tills det blir mjöl eller kör lite mindre tid om du vill ha extra crunchy konsistens på kakorna
- Tillsätt dadlar (jag hackade dem lite först för annars blir det jobbigt för min gamla trogna matberedare), jordnötssmör, vanlijpulver och salt, mixa igen.
- Forma smeten till bollar och lägg dem på smörpapper
- Platta till bollarna först med handen och sedan med en gaffel
- Färdigt!
- Kakorna kan med fördel ligga i kylskåp lite innan man äter dem
 
En kommentar jag fick hemma när jag gjort dessa kakor var: "men.... de här kakorna måste nog bakas lite till (i ugn) de känns liksom inte färdiga, som deg...."
hahaha, det är ju RAWFOOD!! 
Det är därför det går så snabbt att tillaga! Och ändå så gott <3
 
Mycket nöje!
 
1 Anonym:

skriven

Tack - ska jag testa :)

Svar: Roligt! Återkom gärna med feedback!! :)
bikeyogamama

2

skriven

Låter supernajs. Kanske lite kokosfett i med!

Svar: kan bli gott! se upp med konsistensen bara, de är lite "lösa" redan :)
bikeyogamama

Kommentera här: