Nytt äventyr!

Kära vänner, det bär iväg idag. Det bär iväg långt. Det bär iväg till SYDAFRIKA!!!
Tillsammans med några från "gamla" Team Rynkeby 2014-gänget åker vi nu för att cykla ett lopp som heter Cape Argus. Loppet är ca 10 mil och ganska många höjdmeter. Jag är inte riktigt i form men cykeln är med och jag ska provcykla dagarna innan och hoppas att jag kan ta mig igenom loppet. Trampor och skor är nya också så håll tummarna för mig är ni snälla.
 
Tar med mig kamera och dokumenterar och hoppas att det blir många fina foto till bloggen sen. Vi syns om ett tag :)

Yogautmaning med barnen

Instagram tycker jag är ett roligt sätt att dela bilder och upplevelser tillsammans med några rader text om man vill. Stämningen är god, iaf mellan yogisar, mycket uppmuntran och glada tillrop och att dela med sig, härligt tycker jag.
 
Jag lyckades se en utmaning hos någon jag följer och hoppade på med mina barn, de härmar ändå mina positioner här hemma och utmanar kroppen tillsammans med mej så varför inte.... Utmaningen bestod i att göra en yogapose om dagen och dokumentera och dela, utlottning med priser från lite olika yogaföretag. När vi tittade på andras bilder var det väldigt mycket glädje mellan familjemedlemmarna och också väldigt mycket husdjur, från hela världen! Strand, snö, sol, inne, ute....
 
Stämningen var högt i tak de första dagarna hos oss, inte minst för att katterna också tyckte det var roligt :) sedan dippade barnen lite på mitten, de ville ha "coolare" positioner att göra, de tyckte yoga bara var för tjejer, de tyckte att bilderna på andra "raisingyogis" på Instagram bara var mindre barn och att det var lättare för mindre barn att göra yoga och och och.... Det följde många bra diskussioner på detta som ni kan tänka...
 
 
 
Postitionerna vi ser på bilderna här är:
 
Trädet
Barnets position
Gräshoppan
Nedåtgående hund
Acroyoga
Fjärilen
Uppåtgående hund
Krigaren
Pilbågen
Happy baby
 
Och jag kan berätta att jag fick mycket hurrarop på Insta för att jag hade mina stora killar med i denna utmaning! :))
 
Alltså mycket glädje! Precis som delad glädje är!  Och hur enkelt som helst! Vad säger du? Skulle du hoppa på?

Raw jordnötssmörkakor

Personligen är jag inte så förtjust i just jordnötssmör men frestades av sött, salt och lite crunch. Och det här blev supergott! En av mina kids gillade dem också. Vi har sparat kakorna i en låda i kylskåpet och man kan ta dem som snacks eller mellanmål, perfekt. Detta är inte kakor man äter flera stycken utan det räcker liksom med en, du kommer märka det när du smakar dem. Det är som att äta mörk choklad, man klarar bara en eller två bitar.
 
 
 
Ingredienser:
 
1 kopp (jag tog lite större än en vanlig kaffekopp) kärnfria dadlar
1/2 kopp mandel
1/2 kopp valnötter
1/2 kopp jordnötssmör (crunchy)
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt om jordnötssmöret är osaltat
vill man kan man hacka mörk choklad i lagoma stora bitar och snabbt arbeta in i smeten, supergott!
 
Gör så här:
 
- Lägg nötterna i matberedare och kör dem tills det blir mjöl eller kör lite mindre tid om du vill ha extra crunchy konsistens på kakorna
- Tillsätt dadlar (jag hackade dem lite först för annars blir det jobbigt för min gamla trogna matberedare), jordnötssmör, vanlijpulver och salt, mixa igen.
- Forma smeten till bollar och lägg dem på smörpapper
- Platta till bollarna först med handen och sedan med en gaffel
- Färdigt!
- Kakorna kan med fördel ligga i kylskåp lite innan man äter dem
 
En kommentar jag fick hemma när jag gjort dessa kakor var: "men.... de här kakorna måste nog bakas lite till (i ugn) de känns liksom inte färdiga, som deg...."
hahaha, det är ju RAWFOOD!! 
Det är därför det går så snabbt att tillaga! Och ändå så gott <3
 
Mycket nöje!